Luthersk Mission i Toftlund

Historie

 

Historien om Luthersk mission i Toftlund går helt tilbage til omkring 1920. I begyndelsen samledes man til stuemøder i private hjem.
I 1924 blev Toftlund LM optaget i Luthersk Missions Sønderjyllans / Fyns afdeling som kreds 5 Der var på det tidspunkt 12 kredse i afdelingen.

Der blev indbudt til møder på Frosch Hotel og ellers foregik møderne i hjemmene.

Tanken om at få eget missionshus blev reliseret ved køb af et nedlagt smedje. Efter en om og tilbygning blev det nye missionshus indviet den 4 april 1948, og fik navnet Bethania. Missionshuset ligger på Østergade 35 i Toftlund.

indvidelse-1948

betania1948

 

 

 

 

 

I 1961 blev der bygget ny sal, da forsamlingen var vokset, og op gennem årene er der blevet restureret på det gamle hus. Senest for 3-4 år siden.

Søndagsskolen begyndte i vinteren 1938 og har altid været søndag formiddag. Der har været søndagsskole hver 14 dag fra den begyndte, og der har gennem tiderne kommet rigtig mange børn.

Luthersk Mission, i Toftlund, begyndte i 1982 møder for de ældre. Møderne blev holdt lørdag eftermiddag , hveranden måned, men kort tid efter gik man sammen med IM (Indre Mission) og skiftes så til at holde det hveranden måned.